Харків'янин намагався накласти на себе руки в туалеті в ТЦК міста Хуст у Закарпатській області. 

За даними Закарпатського ТЦК, 27-річного Євгена Хабарова, який зареєстрований у Харкові, 13 березня затримали прикордонники під час спроби незаконного перетинання державного кордону і направили до військкомату в місті Іршава для уточнення даних. 

Під час проведення медкомісії хлопець повідомив, що не довіряє цій комісії, і його перевели для проходження комісії до ТЦК у місто Хуст. 14 березня, зазначили в ТЦК, хлопець здійснив спробу суїциду у вбиральні. За словами чергового роти, харків'янина він знайшов на підлозі туалету. Хлопець був непритомний, а поруч із ним були сліди крові.

Євгена відправили в лікарню. На передпліччях у потерпілого були подряпини. За даними медиків, хлопець був в істеричному стані. Лікарі констатували, що такий стан міг бути спричинений вживанням наркотичних препаратів. У хлопця знайшли препарат гідазепам, який використовують як транквілізатор, у пластині не було 5 пігулок із 10.

Дівчина Євгенія Хабарова Анна на своїй сторінці в Instagram виклала іншу версію подій. Вона заявила, що 15 березня співробітники Держприкордонслужби викрали Євгена з готелю в місті Виноградів. На нього нібито одягли кайданки і відвезли в невідомому напрямку.

"Як я потім дізналася, його відвезли в прикордонний пункт пропуску Вилок, і там почалися звинувачення в спробі перетину кордону (це було не так). У нього забрали телефон, документи і гроші, на прохання зателефонувати і надати адвоката був повний ігнор. І, звісно, що тільки коли він підпише документ, що він справді намагався це зробити, то йому дадуть зателефонувати", - написала Анна.

За її словами, у Хустському ТЦК хлопця принижували, били, знущалися з нього, відібрали особисті речі та документи. Але військові заявили, що фізичної сили до чоловіка не застосовували. За їхніми словами, подряпини, які були на обличчі хлопця, він міг завдати собі сам.

Речниця Нацполіції в Закарпатській області Анна Дан у коментарі "Суспільному" повідомила, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом доведення до самогубства. У Хустському ТЦК проводять службову перевірку.