Солдата з Харківської області, який зник під Бахмутом, повернули з російського полону. Про це повідомили у Близнюківській громаді, звідки родом боєць - Сергій Пугасій.

У полоні він був із 22 лютого, востаннє виходив на зв'язок із рідними з-під Бахмута.

Сергія Пугасія повернули додому 16 квітня, у рамках обміну військовополоненими. Разом із ним в Україну повернулося ще 129 захисників із ЗСУ, тероборони, Нацгвардії, прикордонної служби, Військово-морських сил. 48 зі 130 звільнених захисників вважалися зниклими безвісти.

У грудні 2022 року в Харківській області запрацювало регіональне представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Там допомагають родинам і близьким захисників і захисниць України, які потрапили в полон або зникли безвісти. Усі послуги надаються безоплатно. Регіональний Центр поширює свою діяльність на Харківську, Полтавську, Луганську, Донецьку, Запорізьку та Дніпропетровську області. Звернутися до центру можна за телефоном 0 800 300 176 або на e-mail: koord.center.kharkiv@gmail.com.

За понад рік повномасштабної війни Україна провела майже 40 обмінів полоненими. З російського полону вдалося звільнити близько 2000 осіб.