Листоноша, яка очолила "Роспошту" в Ізюмі, під час окупації міста, сяде на 11 років. 44-жінка свідомо співпрацювала з російськими окупантами, повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

До повномасштабного вторгнення жінка працювала листоношею в місцевому відділенні "Укрпошти". Під час окупації Ізюма вона добровільно обійняла посаду "директора" створеного окупантами підприємства "Почта Изюма". Вона організувала конфіскацію майна "Укрпошти" та його передачу окупаційній адміністрації.

Жінка активно поширювала серед населення пропагандистські газети: "Изюмський телеграфъ", "Харьков Z" та "Красная звезда", на шпальтах яких публікувались матеріали з типовими кремлівськими наративами. Головною метою цих статей була спроба нав’язати негативне ставлення до органів державної влади України та ЗСУ, а також переконати людей у тому, що РФ і її збройні сили не є ворогом, з турботою ставляться до жителів окупованих територій і готові надати їм будь-яку допомогу.

Також фігурантка проводила збори, на яких були присутні підлеглі та інші мешканці міста. Вона закликала людей до співпраці з окупантами, обіцяючи їм "великі російські зарплати". Посадовий оклад колаборантки складав 50 тисяч російських рублів.

Після звільнення Ізюма жінка намагалась переховуватись на території району, змінюючи адреси проживання. У лютому 2023 року правоохоронці викрили "директорку". До винесення вироку вона перебувала під вартою.

На суді жінка свою вину не визнала та додала, що вона є "аполітичною особою", проте суд визнав її винною у колабораційній діяльності та виніс вирок: 11 років позбавлення волі, конфіскація майна та заборона на 15 років обіймати посади в органах влади.