Жінці, яка роздавала російські газети в окупації, загрожує 12 років в'язниці. Про це повідомив речник Харківського обласного управління СБУ Владислав Абдула.

До повномасштабного вторгнення підозрювана була працівницею в одному з відділень "Укрпошти". Після захоплення Ізюма російськими військами у 2022 році жінка погодилася обійняти незаконну посаду керівника філії російської пошти.

Вона організувала адресну розсилку газет по домівках місцевих жителів. Також вона роздавала друковані агітаційні та пропагандистські матеріали відвідувачам пошти. У прокуратурі уточнили, що ізюмчанам пропонували газети під назвою "Харьков Z" і "Изюмский телеграфъ". У цій друкованій продукції виправдовувалося вторгнення РФ, містилися заклики підтримати загарбників. 

Жінка також намагалася ввести в обіг поштові марки та конверти із символікою РФ.

Після звільнення Ізюма жінка намагалася уникнути покарання, заявляючи, що вона "поза політикою", але її затримали. Зараз вона перебуває під вартою.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). 36-річній підозрюваній загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.