Гауляйтеру Балаклії оголошено підозру за держраду. Він обіймав посаду "и.о. начальника Балаклейского территориального управления военно-гражданской администрации Изюмского района Харьковской области", отримуючи за свою роботу  100 000 рублів.  Про це повідомив речник обласного управління Служби безпеки України Владислав Абдула.

Гауляйтером Балаклії зрадник був із травня по вересень 2022 року. До міста він приїхав з окупованої росіянами Горлівки Донецької області.

Зрадник примусово інтегровував нормативно-правову базу регіону під "стандарти" російського законодавства. Він упроваджував "систему охорони здоров’я, освіти, культури, пенсійного забезпечення та соціального захисту населення". Також колаборант ввів в окупованому місті російську валюту, узгоджував з представниками РФ дозволи на пересування громадян окупованими територіями.

Він неодноразово виступав перед камерами центральних кремлівських телеканалів, розповсюджуючи наративи російської пропаганди, спрямовані на дискредитацію української влади та Збройних Сил України. Разом із представниками російської окупаційної влади він особисто підняв державний прапор РФ на флагштоці в Ізюмі.

У серпні 2022 року, коли Балаклія ще була окупована російськими загарбниками, слідчі СБУ оголосили зловмиснику заочну підозру у колабораційній діяльності. На підставі зібраних додаткових доказів наразі він має підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

50-річний зрадник зараз у розшуку – під час деокупації Харківської області він втік на територію РФ. За скоєні злочини йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.