На Харківщині після обстрілу горіли склади з пшеницею та соняшником. Про це повідомили у ДСНС.

Пожежа сталася у Куп'янському районі. О 20:14 учора, 14 листопада, рятувальники виїхали на гасіння пожежі після обстрілу. Снаряд потрапив у сільськогосподарський об'єкт на території Куп'янського району, де горіла пшениця та насіння соняшнику на загальній площі 150 кв. метрів. Рятувальники о 21:00 локалізували вогонь і о 21:40 повністю ліквідували його.

За добу з 14 по 15 листопада рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 25 оперативних виїздів, з яких 13 – на ліквідацію пожеж, одна з яких і була викликана ворожими обстрілами.

Агросектор у Харківській області – один із найбільш постраждалих з початку війни. Агропідприємства спочатку втратили свої активи на окупованих територіях. Після звільнення роботу аграріям також відновити складно - поля або заміновані або там не змогли зібрати врожай через бойові дії, а окупанти зруйнували все, до чого могли дотягнутися.

За літо, за даними ХОВА, внаслідок бойових дій згоріло близько 240 гектарів полів. На полях зернових культур, елеваторах, зерноприймальних пунктах та інших місцях зберігання зерна до серпня було зафіксовано 34 пожежі. Робота в полі стала чи не найнебезпечнішою серед мирних професій. 19 липня у Золочівській громаді російські військовослужбовці з гелікоптерів обстріляли комбайн, який працював у полі. Трактори неодноразово підривалися на мінах. Піротехніки показували, де можна працювати, забирали усі вибухонебезпечні предмети. Щоб хоч трохи убезпечити аграріїв, для багатьох із них закупили бронежилети та каски.