Відбудовувати зруйнований міст у Старому Салтові наразі небезпечно і недоцільно. Про це 14 вересня на розширеному засіданні президії Конгресу місцевих і регіональних влад заявив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм, пише "Суспільне".

Міст через дамбу в Старому Салтові було зруйновано на початку війни. На інший берег у населені пункти Вовчанської громади люди перебиралися на човнах. У грудні 2022 року начальник відділу штучних споруд Служби автомобільних доріг Харківської області Дмитро Танцур говорив, що на відновлення мосту необхідно близько 400 млн гривень.

За словами Найєма, від зруйнованого мосту до кордону з РФ - близько 25 кілометрів, тому відновлювати його недоцільно. Є ризик, заявив Найєм, що "самі ж підривати будемо, адже ситуація різна може бути". Крім того, очільник агентства відновлення зазначив, що наразі тут зробили понтонну переправу.

Зі свого боку очільник ХОВА Олег Синєгубов зазначив, що понтонна переправа не зможе працювати взимку, а на об'їзд доводиться витрачати понад дві години.

Губернатор закликав відновити міст у Старому Салтові і попросив поставити завдання агентству відновлення та розвитку інфраструктури розробити проєкт. Синєгубов зазначив, що у регіону є досвід відновлення мостів, які розташовані ще ближче до лінії фронту.