У Старому Салтові працює човнова переправа. Це поки що єдиний спосіб, яким можна дістатися до звільненого селища.

80% Старого Салтова зруйновано, ще 20% - зруйновано частково. Людей тут залишилося дуже мало, зараз - менше сотні людей.

Міст зруйнований, тому до населених пунктів Вовчанської громади зі Старого Салтова люди дістаються човнами.

Прямо із зруйнованого мосту через Печенізьке водосховище місцеві жителі ловлять рибу.

Звідси відправляють вантажі й гуманітарну допомогу.

Фото: Андрій Марієнко

Місцеві мешканці активно допомагають одне одному. Наприклад, Антон Ткачов переправляє людей човном. За його словами, він робить близько 20 ходок на годину. Грошей не бере, розуміючи, що їх немає зараз у людей.

Але поступово життя сюди повертається: фахівці Вовчанського району електричних мереж (РЕМ) "Харківобленерго" відремонтували частину пошкодженого обладнання та запитали понад 500 споживачів Старого Салтова Чугуївського району. За словами енергетиків, на місце робіт їм доводиться діставатися моторним човном. Поблизу населеного пункту пошкоджено до 80% електромережі, це наслідки "руського миру".

"Розбиті підстанції, опори, роз'єднувачі та ізоляція - ось що наші електромонтери побачили після того, як українські військові звільнили цю територію. Пошкодження отримали майже всі прольоти повітряних ліній електропередачі. До того ж, залишилося дуже багато мін. Це, звісно, ускладнює роботу та збільшує час, необхідний для відновлення електропостачання жителям селища", - зазначили у Вовчанському РЕМ. 

Ремонтні бригади працюють поблизу Старого Салтова вже третій тиждень. Енергетикам поки що важко назвати точні терміни повного відновлення електромережі через роботу саперів з розмінування території та великі обсяги пошкоджень.