У частині Харківської області можуть повернути офлайн-навчання. Йдеться про Красноградський і Лозівський райони, заявив заступник голови обласної військової адміністрації Євген Іванов на нараді за участю міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимура Ткаченка

Офлайн-навчання можуть почати у 2024 році.

Рішення про можливість повернення до очної форми навчання обласна Рада оборони ухвалила ще влітку цього року. Головна умова - наявність у навчальних закладах захисних споруд. Але виявилося, що укриття, які були в школах, не відповідали вимогам безпеки. Заняття в шкільних будівлях так і не розпочали. У Харкові єдиним місцем, де можна безпечно проводити уроки, виявилося метро. На п'яти станціях відкрили шкільні класи, у яких займаються понад 2 тис. дітей.

У районах області таких можливостей немає. Тому на нараді з міністром особливу увагу приділили саме будівництву та облаштуванню укриттів у школах. За рахунок державної субвенції будують підземну школу в селищі Коротич. Такий самий навчальний простір будують у Люботині. На 11 об'єктах триває капітальний ремонт. Ще по 39 об'єктах розробляють проєктно-кошторисну документацію.

У Харкові підземну школу на 900 учнів будують в Індустріальному районі. Мер Ігор Терехоов заявив, що такі споруди з часом з'являться в кожному районі міста.