Силовики викрили мешканку Харківської області, яка під час окупації пішла працювати на керівну посаду в росіян. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

Під час окупації Вовчанська 38-річна місцева жителька почала співпрацювати з росіянами, отримавши "посаду" в так званій "Військово-цивільній адміністрації Вовчанського району Харківської області". Жінку призначили начальником відділу кадрового забезпечення.

З липня по вересень 2022 року жінка займалася підбором кадрів для окупаційної адміністрації, проводила співбесіди з людьми, згодними працювати на росіян, і представляла потенційних колабораціоністів гауляйтеру Вовчанського району. Крім того, вела документацію, консультувала з питань трудового законодавства відповідно до законів РФ і подавала списки на так звану "гуманітарну допомогу" від росіян.

Перед звільненням міста жінка втекла до РФ, де досі переховується від українського правосуддя. Їй заочно повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.