Житель Куп'янського району під час окупації пішов працювати на росіян. Як повідомили в прокуратурі, обвинувальний акт щодо 32-річного чоловіка вже скеровано до суду.

Чоловіка судитимуть за фактом колабораціоністської діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

Під час окупації Куп'янського району житель смт Шевченкове пішов на співпрацю із загарбниками. Він добровільно обійняв посаду "в. о. спеціаліста сектору землеустрою, земельних відносин, містобудування та архітектури Шевченківського територіального управління ВЦА Куп'янського району".

При цьому фактично чоловік виконував функції системного адміністратора та займався налаштуванням комп'ютерної техніки, якою користувалися співробітники псевдооргану влади.

Намагаючись уникнути відповідальності, колаборант переховувався від слідства. На початку липня цього року йому було заочно повідомлено про підозру, а вже за кілька тижнів його знайшли в Харкові.

Справу розглядатимуть в Орджонікідзевському районному суді Харкова.

У прокуратурі додали: відповідно до ст. 62 Конституції України людина вважається невинуватою і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.