Росіяни, які фінансували війну та чергові ракетні атаки, втратили активи у Харкові. Шевченківська окружна прокуратура добилася арешту майна підприємства та корпоративних прав громадян РФ на загальну суму близько 40 млн. грн.

Встановлено, що серед засновників харківського підприємства значилися три громадяни РФ, які проживають у Москві та Білгороді.

"Росіяни отримують в Україні прибуток від господарської діяльності ТОВ та сплачують податки до державного бюджету РФ, фінансуючи війну в Україні та чергову ракету, яка прилетить до будинку мирних жителів", - повідомили у прокуратурі.

12 жовтня Дзержинський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокурора та наклав арешт на нежитлові приміщення підприємства вартістю майже 38 млн грн. та корпоративні права росіян-засновників ТОВ у сумі понад 600 тис. грн. Наразі йде передача заарештованого майна та коштів до управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 111-1 КК України.

На Харківщині неодноразово виявляли активи, пов'язані з російськими підприємствами та громадянами РФ. На початку жовтня було заарештовано корпоративні права 19-ти громадян РФ на суму понад 3 млн грн. "Російський слід" було виявлено на низці підприємств на території Дергачівської громади та Харківського району. Засновники підприємств проживали у Москві, Білгороді, Санкт-Петербурзі, Таганрозі та інших російських містах.