У селі Кучерівка Куп'янського районі 13 квітня під ворожий обстріл потрапив трактор і знаходяться в ньому люди. Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, окупанти обстріляли трактор з реактивних систем залпового вогню.

В результаті обстрілу трактор загорівся, поранення отримали тракторист і двоє пасажирів причепа. Всі вони знаходяться в лікарні.

Того ж дня війська РФ обстріляли смт Дворічна Куп'янського району: осколкове поранення отримав 46-річний місцевий житель.

За фактами порушення законів і звичаїв війни (ч.1 ст. 438 КК України) розпочато досудові розслідування.

Куп'янський район з лютого 2022 року був в окупації. Більшу частину району звільнили після Харківського контрнаступу восени минулого року. З того часу на Куп'янському напрямку тривають бойові дії.

Війська РФ щодня обстрілюють населені пункти району, знищуючи житлові будинки та цивільну інфраструктуру. У Куп'янську пошкоджено або зруйновано більше 30% будівель. Селище Дворічна окупанти майже стерли з лиця землі.

Через постійні обстріли у Куп'янському районі планують оголосити примусову евакуацію мирного населення - зокрема, сімей з дітьми, які живуть у Ольховатській, Дворічанській та Петропавлівській громадах.