Війська РФ за день завдали 150 ударів по Дворічній Харківській області. Про обстріл повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синегубов.

Посклок вчора, 28 березня, зазнав масованого обстрілу з мінометів, ствольної артилерії та танків. Пошкоджено житлові будинки та господарські споруди.

Селище міського типу Дворічна з перших днів війни виявилося окупованим російськими військами. Звільнений у вересні 2022-го під час Харківської контрнаступної операції. Упродовж кількох останніх місяців селище постійно обстрілюється військами РФ. Пошкоджено 80% будівель, залишилося близько 20% населення (до війни тут мешкало понад 3,5 тис. осіб).

Росіяни постійно атакують села, розташовані за кілька кілометрів на схід від Дворічної. Понад три місяці війська окупантів штурмують Гряниківку, в якій постійними обстрілами зруйновано практично всі будинки. Обласна влада оголосила обов'язкову евакуацію населення з цієї небезпечної зони.

За минулу добу, за інформацією Гештаба, війська РФ обстріляли понад 20 сіл і селищ на Куп'янському та Слобожанському напрямках.

По Богодухову було завдано удару ракетами С-300. Пошкоджено 13 житлових будинків та недобудований дитячий садок. Поранено одну людину - 62-річного чоловіка. Його доправили до лікарні у легкому стані.

У селі Вовчанське Чугуївського району пошкоджено господарські споруди та промпідприємство.

28 березня війська РФ атакували село Крохмальне на кордоні з Луганською областю. Позавчора, 27 березня, росіяни теж намагалися просунутися у цьому районі. Усі атаки були відбиті українськими підрозділами.