З вересня офлайн-навчання планують відновити у Лозівському та Красноградському районах області. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, пише Kharkiv Today.

За його словами, рівно половина закладів освіти - 43 - почнуть роботу у Лозівському районі. Це буде перший етап. Щоб відкрити школи, треба збудувати та відремонтувати укриття та велику кількість харчоблоків. Крім того, в Лозовій відкриють фабрику-кухню, будівництво якої профінансує відомий американський бізнесмен та філантроп Говард Баффет

Очікується, що фабрику-кухню почнуть будувати навесні цього року й у майбутньому вона забезпечить готовими обідами заклади освіти Лозівської та Близнюківської громад, де навчається майже 14 тис. учнів.

Наразі у школах створюються укриття, які відповідають вимогам безпеки. Але якщо їх побудують не в кожній школі, то заняття проводитимуть у дві зміни в тих будівлях, де вони є. В першу зміну навчатимуться учні тієї школи, де є укриття, а в другу - учні сусідньої школи. У ХОВА також розрахували кількість автобусів, які необхідно закупити для підвозу дітей до навчання у дві зміни.

За даними обласного департаменту науки і освіти, у Харківській області проживає приблизно 100 тисяч школярів, майже половина з них перебувають у Харкові. 

У Харкові офлайн діти навчаються в метро на п'яти станціях: "Університет", "Перемога", "Академіка Павлова", "Метробудівників" і "Тракторний завод". Крім цього, в Індустріальному районі Харкова будують підземну школу для 900 дітей. Її планували відкрити вже в березні. Також підземні школи будують у Люботині та селищі Коротич. Раніше міська влада повідомляла, що підземні школи будуть в кожному районі Харкова.