У Красноградському та Лозівському районах Харківської області з наступного навчального року школярів хочуть повернути за парти. 

У школах створюються укриття, які відповідають вимогам безпеки. Але якщо їх побудують не в кожній школі, то заняття проводитимуть у дві зміни.

Керівник департаменту науки і освіти ХОВА Ольга Беспалова розповіла, що в цьому випадку в першу зміну навчатимуться учні тієї школи, де є укриття, а в другу - учні сусідньої школи, пише Kharkiv Today.

Поки що в обласній адміністрації не можуть назвати точну кількість шкіл, які працюватимуть. Це залежить від ступеня готовності укриттів до вересня 2024 року. 

Також додатково потрібно придбати шкільні автобуси, щоб підвозити учнів тих шкіл, де укриттів не буде. Автобуси планують закупити за державну субвенцію та отримати від іноземних партнерів. 

За даними обласного департаменту науки і освіти, зараз у Харківській області проживає приблизно 100 000 школярів. Більше половини з них перебувають у Харкові. 

У Харкові офлайн діти навчаються в приміщеннях метро на п'яти станціях: "Університет", "Перемога", "Академіка Павлова", "Метробудівників" і "Тракторний завод". Сформовано 106 класів, у яких навчається понад 2000 дітей, і це, за словами міської влади, "межа метрошколи".

В Індустріальному районі Харкова будують підземну школу для 900 дітей. Її планували відкрити вже в березні. Також підземні школи будують у Люботині та селищі Коротич.