Війська РФ не наступатимуть на Харків. Таку думку висловив командир 127-ї бригади Сил територіальної оборони Роман Грищенко, пише "Суспільне".

Комбриг повідомив, що противник уже тричі намагався наступати на Харків, але лише втратив техніку та дуже багато людей. Четвертий наступ – малоймовірний. Але якщо війська РФ рушать уперед, то їх знову чекає поразка та втрата техніки, вважають у територіальній обороні.

У Генштабі 1 березня повідомили, що у двох прикордонних селах Білгородської області – Горьківський та Новобудівка Друга – російські війська встановлюють протитанкові загородження.

Роман Грищенко вважає, що у РФ побоюються наступи на свою територію. Він висловив думку, що якщо українським військам дадуть наказ наступати, то протитанкові споруди противнику не допоможуть, оскільки вони є неефективними за сучасних технологій ведення війни. Але комбриг наголосив, що українцям не потрібно чужого: треба лише повернути свої території.

Останні місяці війська РФ атакують села на Куп'янському напрямі, але ЗСУ відбивають усі спроби нападів. Артилерія супротивника щодня обстрілює населені пункти, знищує житлові будинки, лікарні, школи, підприємства. Деякі села – як, наприклад, Гряниківка – повністю зруйновані.