Чи буде обов'язкова евакуація з Харківської області, розповів голова голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

"Звичайно, ми розуміємо, що попереду у нас осінньо-зимовий опалювальний період. У нас підготовка до опалювального сезону йде за планом. Ми чітко розуміємо, що ворог б'є по критичній інфраструктурі, зокрема, по Чугуєву та Харкову. Звичайно, ми маємо розглядати будь-які можливі варіанти, у тому числі й заходи з евакуації.У нас розроблені плани – як це було на початку активізації бойових дій.У нас визначені галузі, певні місця.Працюємо з нашими міжнародними партнерами, зокрема з Польщею, про можливе розміщення людей за межами території нашої держави", – поділився Синєгубов.

При цьому голова ХОВА зазначив, що про примусову евакуацію з Харкова та області не йдеться.

Нагадаємо, влада прогнозує обов'язкову евакуацію населення з областей, що постраждали від бойових дій, у тому числі й Харківської. Про це на брифінгу повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

За її словами, зараз проводиться обов'язкова евакуація із Донецької області.

"Поки вона єдина, але наші прогнози і наш аналіз вказують на те, що вона продовжуватиметься і в інших регіонах. Ми бачимо ситуацію, що зараз погіршується. З приходом осінньо-зимового опалювального періоду вона точно погіршиться", - розповіла Ірина Верещук.

Віце-прем'єр зазначила, що метою ворожих атак, ймовірно, будуть об'єкти теплопостачання та електроенергії, і не всі з них вдасться відремонтувати.