Влада прогнозує обов'язкову евакуацію населення з областей, що постраждали від бойових дій, у тому числі й Харківської. Про це на брифінгу повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

За її словами, зараз проводиться обов'язкова евакуація із Донецької області.

"Поки що вона єдина, але наші прогнози та наш аналіз вказують на те, що вона продовжуватиметься і в інших регіонах. Ми бачимо зараз ситуацію, що погіршується. З настанням осінньо-зимового опалювального періоду вона точно погіршиться", - розповіла Ірина Верещук.

Віце-прем'єр зазначила, що метою ворожих атак, ймовірно, будуть об'єкти теплопостачання та електроенергії, і не всі з них вдасться відремонтувати.

"Ми розуміємо, що частина міст та сіл, наприклад у Запорізькій, Херсонській, Харківській областях, може залишитися без засобів для існування, тепла і, що найголовніше, без світла”, - повідомила Ірина Верещук.

Чиновниця підкреслила, що влада вже працює над тим, щоб люди, які евакуювалися з небезпечних регіонів, отримали безкоштовно житло та соціальний захист.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше повідомлялося, що з тимчасово окупованих територій Харківської області вдалося евакуювати майже 1000 осіб, включаючи дітей. Як повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов, всього було евакуйовано 809 осіб, у тому числі 243 дитини.