Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про звільнення ще кількох населених пунктів на Харківщині у ході контрнаступу.

За його словами, від початку вересня понад 3000 кв км території повернуто під контроль України. На Харківському напрямку є просування не тільки на південь та схід, але й на північ. До виходу на державний кордон залишається 50 км.

Він наголосив, що уже звільнено:

  • Байрак;
  • Нову Гусарівку;
  • Щурівку;
  • Вільхуватку.

Захоплення потужних укріпрайонів російських військ, котрі вони гордо назвали «Масква», «Омск» й «Пітєр», дало змогу розгорнути контрнаступ на Балаклію, Ізюм та Куп‘янськ. Пишаюся і вдячний кожному українському військовослужбовцю. Маю за честь боротися пліч-о-пліч з вами. Вічна Пам’ять полеглим в боях за Україну! – наголосив Залужний.

Нагадаємо, контрнаступ у Харківській області розпочався після 5 вересня. 8 вересня президент Зеленський підтвердив визволення Балаклії. Увечері 9 вересня він повідомив про звільнення більш як 30 населених пунктів у Харківській області. Список деокупованих населених пунктів біля Балаклеї оприлюднила міська рада.

Увечері 10 вересня Зеленський подякував військовим за деокупацію ще двох населених пунктів - Василенкового (колишній Шевченківський район) та Артемівки (колишній Печенізький район).

Сьогодні вранці Генштаб офіційно повідомив про те, що ЗСУ зайшли до Куп’янська, а також про поступове звільнення населених пунктів Куп’янського та Ізюмського районів.

Згодом стало відомо про звільнення Казачої Лопані.