Харків та область увечері 11 вересня залишилися без світла після російського удару по об'єкту критичної інфраструктури. Внаслідок удару спалахнула величезна пожежа.

За інформацією ДСНС, окремі регіони одразу зазнали масованого обстрілу з боку окупантів. Внаслідок чого сталося відключення об'єктів енергопостачання та знеструмлено населені пункти. На місце було направлено рятувальників для ліквідації наслідків аварій, викликаних ворожою атакою, а також залучено фахівців військово-громадянських адміністрацій, комунальних та аварійних служб.

Заступник голови ОП Кирило Тимошенко повідомив, що одна з ракет вдарила по ТЕЦ-5, там виникла пожежа. Пізніше стало відомо, що загинула одна людина.

Зазначимо, що влада, насамперед - президент Володимир Зеленський, пов'язує удар по критичній інфраструктурі з успіхами ЗСУ на фронті. Нагадаємо, за останні три дні Харківську області фактично було звільнено від окупантів.

Зеленський відреагував на удар окремим зверненням, у якому наголосив, що відсутність газу, світла, води та їжі для українців не такі страшні, як "дружба та братерство" росіян.