На Харківщині чоловік кинув гранату до будинку сусіда. Повідомлення про нетрадиційне сусідське розбирання в Ізюмі надійшло до поліції 9 жовтня.

Порушником спокою став 46-річний місцевий житель, який посварився з сусідом. Чоловік вирушив додому, взяв заховану там гранату, повернувся і жбурнув боєприпас сусідові до тамбуру. Пролунав вибух.

На щастя, всі залишилися живими, тому поліцейські інкримінували правопорушнику злісне хуліганство – ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Покарання по цій частині "хуліганки" досить суворе – до семи років ув'язнення.

Це не перший і не останній випадок застосування зброї з кримінальною чи хуліганською метою. Близькість військових дій полегшує доступ до зброї та боєприпасів не лише криміналітету, а й цивільних, серед яких є люди із заниженим рівнем самоконтролю. Безумовно, після деокупації необхідно проводити місячники здачі зброї та посилити покарання за її незаконне зберігання. Інакше це може стати проблемою чи не менш серйозною, ніж залишені окупантами міни.