За минулу добу РФ 732 рази обстріляла прикордонні населені пункти і позиції ЗСУ на Лимано-Куп'янському напрямку. Ворог завдав сім авіаударів, а також понад 20 разів бив дронами-камікадзе. Про це розповів помічник начальника прикордонного загону "Сталевий кордон" Іван Шевцов в етері "Суспільне. Студія".

Крім того, протягом 10 березня українські оборонці відбили вісім атак РФ на Лимано-Куп'янському напрямку. На Куп'янському напрямку росіяни не вели активних штурмових дій, але накопичують сили.

Шевцов підкреслив, що російські війська досить часто використовують авіабомби, касетні бомби РБК-500,  які скидають по великих населених пунктах, як Вовчанськ, Куп'янськ. Що є досить небезпечно для місцевих жителів.

Нещодавно РФ уперше скинула на Куп'янськ Харківської області касетну авіабомбу РБК-500, яка була начинена близько 565 штуками ШОАБ-0,5.

За словами Шевцова, 9 березня бійці "Сталевого кордону" за допомогою дронів знищили три російські гармати, кілька транспортних засобів та САУ. Бойові підрозділи майже щодня здійснюють бойові вильоти FPV-дронами, активно проводять аеророзвідку, щоб максимально знищувати російську техніку.

Начальник прикордонного загону наголосив, що окупанти намагалися отримати якісь результати до президентських виборів у Росії, але поки у них немає жодних позитивних зрушень. Це триває протягом останніх пів року, попри велику кількість техніки й особового складу. Сил російських військ не вистачає, щоб нині просунутися на Лимано-Куп'янському напрямку.