У Харківській області полковник РФ зґвалтував дівчину. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

У скоєнні злочину підозрюють командира 99-го самохідного артилерійського полку полковника Еміля Ахмерова і водія 752-го мотострілецького полку Костянтина Шляпникова.

В обласній прокуратурі уточнили, що полковнику 45 років, його позивний "Вовк", водієві 22 роки, позивний - "Малий".

Навесні 2022 року під час окупації частини Харківської області росіяни обходили будинки в захопленому населеному пункті. В одному з будинків водій запропонував дівчині вступити в сексуальний зв'язок із його командиром, але отримав відмову.

Військові пішли, але пізніше повернулися в той самий будинок п'яними. Дівчина та її сім'я в цей час ховалися від обстрілів у підвалі. Військові приставили до скроні батька дівчини зброю і погрожували розстрілом, вони змусили доньку піти з командиром у будинок. Військові закрили всіх інших членів сім'ї в підвалі, водій стежив за тим, щоб ніхто не вийшов. У цей час полковник зґвалтував дівчину. 

За ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб) підозрюваним загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Водій 752-го мотострілецького полку Костянтин Шляпников