Під час окупації частини Харківської області у 2022 році російські солдати втрьох зґвалтували жінку. Як повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула, особи військових вже встановлені.

За даними прокуратури, до злочину причетні військовослужбовці 99 – го артилерійського полку ЗС РФ-командир і двоє його підлеглих.

Навесні минулого року окупанти увірвалися на територію будинку в одному з населених пунктів Харківської області і, погрожуючи розстріляти сім'ю, відвезли з собою жінку.

Зав'язавши жертві очі, російські військовослужбовці по черзі зґвалтували її.

Після групового зґвалтування жінка отримала травми, що підтвердила судово-медична експертиза.

Зловмисникам оголошено про підозру за ч.2 Ст. 28, Ч. 1 ст. 438 КК України (за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб). СБУ встановлює місцезнаходження фігурантів, щоб притягнути їх до відповідальності.

Після звільнення Ізюмського району українські правоохоронці виявили факти масових військових злочинів, скоєних російськими соллатами. В Ізюмі виявили масове поховання, з якого витягли понад 400 тіл, в основному мирних жителів. Глава офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що при ексгумації тіл правоохоронці знайшли неповнолітню дівчинку, яку спочатку зґвалтували, а потім вбили.