За останній тиждень у Харківській області силовики викрили понад 60 зрадників та колаборантів, які співпрацювали з окупантами та виправдовували збройну агресію Росії. Про це повідомили в Управлінні СБУ у Харківській області.

Зрадників вдалося виявити під час масштабних оперативних дій. Серед диверсантів виявились і колишні правоохоронці.

Зловмисники збирали розвіддані про розташування українських військ та стратегічно важливі об'єкти критичної інфраструктури регіону. Ще одним завданням російської агентури була підготовка до активних диверсійних дій, включаючи вибухи біля обласного центру.

"Для отримання відповідної інформації диверсанти вели візуальне спостереження, використовуючи засоби фото- та відеофіксації, а також отримували відомості за допомогою особистих зв'язків. Комунікацію з російськими кураторами підтримували через заздалегідь відпрацьовані закриті канали зв'язку. Отримані матеріали окупанти використали для масованого ракетно-артилерійського обстрілу Харківської області", - розповіли в СБУ.

Зловмисників затримали під час передачі загарбникам закритої інформації з прифронтової території.

Також у ході проведення спецоперації встановлено місцезнаходження ворожих схронів зі зброєю та боєприпасами. Зі схованок вилучено реактивні протитанкові гранати, автоматичну зброю, снайперські гвинтівки та протипіхотні міни МОН-90. Виявлений арсенал планували використовувати для диверсій у прикордонних районах Харківської області.

Внаслідок спецоперацій СБУ вдалося отримати та передати підрозділам Збройних сил України понад 700 координат для вогневої поразки командних пунктів, скупчення особового складу, важкого озброєння та складів із боєприпасами загарбників.

Затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочинів проти державної безпеки України. Їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі тривають комплексні заходи щодо знешкодження всіх учасників розвідувально-підривної діяльності проти України.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше у Харкові силовики затримали працівника Служби безпеки, який працював на спецслужби Росії. Завдяки своєму службовому становищу затриманий передавав ворогові розвіддані про плани та діяльність ЗСУ, українські правоохоронні органи та спецслужби.