У Харкові силовики затримали працівника Служби безпеки, який працював на спецслужби Росії. Про це повідомили в Управлінні СБУ Харківської області.

За даними слідства, зрадником є ​​колишній чиновник Харківської міської ради. Він був завербований кадровим співробітником ФСБ. В українську спецслужбу посадовець влаштувався незабаром після широкомасштабного вторгнення Росії.

"Завдяки своєму службовому становищу затриманий передавав ворогові розвіддані про плани та діяльність ЗСУ, українські правоохоронні органи та спецслужби. Окупанти використовували цю інформацію для передислокації власних підрозділів з метою захисту від артилерійських ударів ЗСУ. Крім того, ці дані РФ використала для планування диверсій, масованих артилерійських та прицільних ракетних обстрілів зі стратегічних об'єктів міста", - розповіли у СБУ.

В обмін на співпрацю ворог надав "кроту" гарантії безпеки.

Правоохоронці затримали зрадника "на гарячому" – після того, як він попросив представника спецслужб Росії завдати удару по об'єкту, де знаходиться особовий склад СБУ.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах військового стану) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше правоохоронці Харківської області викрили агента спецслужб РФ. Так, через соцмережі 37-річний харків'янин передавав росіянам координати розташування особового складу Збройних сил України та різних об'єктів на території Харкова, відкрито висловлював підтримку збройній агресії РФ, а також кадировцям.