Головне управління розвідки перехопило розмову російського солдата, який розповідає, що їхні позиції під Куп'янськом обстрілює своя ж авіація.

"Вчора авіація по нас так відпрацювала. Своя авіація. У нас там повно 200-х", - скаржиться росіянин.

У розмові з другом військовий каже, що їм "наказали захопити Куп'янськ". За словами солдата, командир закликав військових кидати вперед нещодавно мобілізованих і не шкодувати їх. Усіх контрактників, які підписали контракт і відмовилися воювати, теж кидають одразу на передову.

Крім того, російський солдат розповів про велику кількість загиблих.

Співрозмовник військового, своєю чергою, каже, що спілкувався зі своїм товаришем, син якого пішов добровольцем в армію РФ. За його словами, з 240 солдатів у підрозділі в живих залишилося лише троє.

Голова ХОВА Олег Синєгубов говорив, що на Куп'янському напрямку тривають важкі бої. Днями бійці ЗСУ відбили близько 10 ворожих атак у районах Синьківки та Іванівки.

Помічник начальника 15-го мобільного прикордонного загону "Сталевий кордон" Іван Шевцов розповів, що РФ продовжує штурмові дії з метою захопити Куп'янськ і вийти на лівий берег річки Оскіл, для чого стягує додаткові сили, залучаючи "вагнерівців" і загони "Штурм" і "Штурм Z", які укомплектовані з колишніх ув'язнених.