На Куп'янському напрямку тривають важкі бої: росіяни продовжують наступати. Про це в ефірі "24 каналу" повідомив начальник служби зі зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

За його словами, основна мета армії РФ - Куп'янськ, важливий логістичний центр. І зараз, каже Фітьо, росіянам необхідно показати хоч якусь перемогу перед виборами в РФ.

Володимир Фітьо додав, що на Куп'янському напрямку російські війська змінили тактику: якщо раніше вони робили акцент на піхоту, то зараз активно задіюють і техніку.

За минулу добу на Куп'янсько-Лиманському напрямку армія РФ 703 рази обстріляла українські позиції, а також завдала 13 авіаударів. На цій ділянці фронту відбулося 9 бойових зіткнень.

Намагалися атакувати росіяни поблизу населених пунктів Синьківка, Іванівка та Берестове в Харківській області, а також у районі Новоселівського в Луганській області. Сили оборони знищили 112 російських військових і 48 одиниць техніки, зокрема 2 танки та 8 бойових броньованих машин.

На Куп'янський напрямок армія РФ стягує додаткові сили - "вагнерівців", бійців підрозділів "Штурм" і "Штурм Z", що укомплектовані з колишніх ув'язнених. Крім того, на Куп'янському напрямку росіяни почали використовувати хімічну зброю, через що в українських захисників виникають проблеми з диханням, з'являються опіки та запаморочення.