На Куп'янському напрямку тривають жорстокі бої. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

За словами Синєгубова, саме у Куп'янському районі в нашій області проходить лінія фронту, воїни ВСУ стоять на своїх позиціях, і ворог несе втрати у спробах повернути собі втрачені восени минулого року території.

Синєгубов додав, що росіяни добре розуміють: їм дуже важко буде просуватися з півночі Харківської області, бо там наші захисники працювали над зміцненням обороноздатності рік. Саме тому зараз противник спрямовує свої сили на Куп'янський напрямок. Куп'янський район межує з Луганською областю, з якої їм простіше проводити наступальні дії.

За даними Генштабу, в інших напрямках Харківської області наступальних угруповань противника не виявлено. За інформацією голови ХОВА, Куп'янськ потрібен росіянам насамперед як великий логістичний вузол, а постійними обстрілами на Куп'янському напрямку ворог тероризує мирне населення і намагається промацати нашу оборону, щоб спробувати покращити своє тактичне становище.

Населені пункти Куп'янщини постійно потерпають від обстрілів, там чи не щодня гинуть люди. Сьогодні, 10 березня, росіяни вдарили з артилерії по Вільхуватській громаді. Під обстріл потрапило фермерське господарство та центр соціальної реабілітації. Поранено одну людину. За словами Синєгубова, минулої доби з Куп'янського району було евакуйовано 37 мешканців, але люди, навіть перебуваючи під постійними обстрілами, погоджуються на евакуацію неохоче - часто, коли їхній будинок уже будинок зруйнований.