РФ намагається прорвати оборону ЗСУ на Куп'янському напрямі. Про це повідомили у Генштабі.

Увечері 9 березня повідомлялося, що на Куп'янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ. Росіяни обстріляли райони Дворічної, Гряниківки, Західного, Кислівки та Берестового Харківської області.

Жителям Куп'янської громади постійно пропонують евакуацію, для них є місця у Харкову та Житомирській області, але погоджуються евакуюватись лише одиниці. Про те, як виїхати, можна почитати тут.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишалася без істотних змін. РФ зберігає військову присутність біля республіки Білорусь, але наступальних угруповань не виявлено. У той самий час противник продовжує інженерне устаткування території у прикордонних районах Курської області.

У ранковому зведенні від 10 березня повідомлялося, що росіяни обстріляли прикордонні населені пункти Харківської області - зокрема, Козачу Лопань, Стрілеччя, Червоне, Вовчанськ та Бологівку. За даними ХОВА, пошкоджено будинки та нежитлові споруди, але, на щастя, постраждалих немає.