З Холодної Гори у Харкові запускають ще один автобусний маршрут. Автобусний маршрут №22е «Ст. м. «Холодна Гора» – вул. Радіотехнічна» почне працювати із середи, 11 січня.

Як повідомили у Департаменті інфраструктури, це пов'язано з необхідністю забезпечення пасажирських перевезень мешканців району Баварії та селища Пилипівка. Це – місцевість у південно-західній частині Харкова, яка розташована у Новобаварському адміністративному районі. Пилипівка - колишнє село, яке увійшло до міста. На заході Пилипівка межує з Липовим Гаєм, на півночі - з Новоселівкою та Новожановим, на південному сході - з Гутами.

Автобус №22е курсуватиме так:

  • ст. м. «Холодна Гора» – вул. Полтавський Шлях – вул. Дудинської – пр. Любові Малої – вул. Китаєнка – пр. Ново-Баварський – вул. Герцена – вул. Некрасова – вул. Кібальчича – вул. Північнокавказька – вул. Радіотехнічна (селище Пилипівка);
  • у зворотному напрямку: Карачівське шосе – вул. Кібальчича – вул. Некрасова і далі за маршрутом.

Транспортне сполучення в районі Холодної Гори поступово покращується, у грудні 2022 року там запустили автобус за маршрутом №100е - станція метро "Холодна гора" - вул. Полтавський Шлях – вул. Холодногірська – вул. Новий Побут (коло тролейбуса). З цього району також ходить автобус №237е "Станція метро "Холодна Гора" - Липовий Гай".

На випадок можливого блекауту у Харкові розробили 34 автобусні маршрути. Як повідомили у Департаменті інфраструктури, вони проходять повз станції метрополітену (там є пункти обігріву), магазинів, ринків та лікарень. Для зручності пасажирів кінцевих пунктів багатьох маршрутів організовано на пл. Конституції. Так, наприклад, для мешканців Залютино, Сортировки, Баварії, Липового Гаю кінцева цих "екстренних" автобусів розташовуватиметься на пл. Конституції біля магазину "Ведмедик".