У Харкові у разі блекауту розробили 34 автобусні маршрути. Як повідомили у Департаменті інфраструктури, вони проходять повз станції метрополітену (там є пункти обігріву), магазинів, ринків та лікарень. Для зручності пасажирів кінцевих пунктів багатьох маршрутів організовано на пл. Конституції.

Для мешканців Салтівки одна кінцева зупинка організована у пров. Мечникова (навпроти Градусника) та друга - біля "Аптеки №2".

Для мешканців Олексіївки, Павлова Поля, селищ П'ятихатки та Жуковського - по пров. Спартаківському (сторона пров. Спартаковського – зупинка автобусного маршруту №20 (лікарня невідкладної допомоги).

Для мешканців Основи, Новожанового, Нових Будинків, пр. Гагаріна, районів аеропорту, ХТЗ - по пров. Спартаківському (сторона супермаркету "Баскет").

Для мешканців Залютино, Сортування, Баварії, Льодового, Липового Гаю - на пл. Конституції (біля магазину "Ведмедик").

За інформацією чиновників, ця часова схема працює на період відключення електроенергії та зупинки електротранспорту протягом двох годин. Для організації роботи автобусів цими маршрутами знадобиться приблизно півтори години, а всього на маршрутах курсуватимуть 83 автобуси.

Карта й графік автобусних маршрутів на випадок блекауту - за посиланням.

Коли Харків знеструмлений внаслідок ударів російських ракет по енергоінфраструктурі, метро та наземний електротранспорт не працюють. Зазвичай у таких випадках на маршрути виводять більше автобусів, щоби харків'яни без проблем могли з роботи доїхати додому.

Під час блекауту після ракетного удару РФ 15 листопада у соцмережах городяни активно обговорювали, що під час відключення світла у місті таксі сильно підняли ціни - приблизно втричі.