У пластиковому посуді, який експортувався з Іспанії до України, виявили несанкціонований бамбук. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Постачальник - MKTO CATAL IMPORTACIONES, SL, Ctra. Huercal Overa, s/n Pulpí (Almería), 04640, Spain.

"У разі виявлення зазначеного вантажу у зверненні оператори ринку зобов'язані звернутися до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області, на території яких зареєстровано потужність", - йдеться у повідомленні.

Довідка SQ. Посуд з бамбука здатний виділяти велику кількість токсичних сполук навіть після багаторазового використання. Навіть звичайний одноразовий посуд із пластику може бути набагато нешкідливішим. Справа в тому, що зробити посуд виключно з перемелених бамбукових волокон неможливо, в хід йде клей на основі меламіноформальдегідних смол.

Меламін і формальдегід можуть використовуватися і при виготовленні іншого посуду (у тому числі із пластику) і в принципі безпечні. Але виявилося, що у поєднанні з бамбуковою пудрою вони сильніше виділяються при нагріванні та мігрують у їжу. Меламін вважається причиною захворювань сечового міхура та нирок.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, раніше в посуді з Китаю, який експортувався в Україну, виявили міграцію небезпечних речовин - первинних ароматичних амінів.