Примусовий збір підписів зі співробітників харківського метро на підтримку запровадження платного проїзду мер Ігор Терехов назвав "самодіяльністю" та "поверненням до Радянського Союзу".

До війни проїзд у метро коштував 8 грн. Після початку військових дій, з кінця лютого 2022 року, метро три місяці не працювало. А після поновлення роботи підземки плату за проїзд було скасовано. Харків – єдине місто в Україні, де з пасажирів не беруть плату у громадському транспорті. Ігор Терехов заявив, що для цього місто має фінансові можливості.

У разі повторення подібних неузгоджених із міською радою дій керівників метрополітену буде звільнено.

“Я обурений тим, що сталося в метрополітені, цією самодіяльністю, яка не вписується в логічні рамки в той час, коли ми робимо безкоштовний проїзд, тримаємося, на відміну від усіх міст, розуміємо, що для цього є фінансові можливості. Я сказав, що, коли ми не матимемо фінансових можливостей, я вийду і чесно скажу про це харків'янам. З ким ваше рішення було погоджено? Ви повертаєтеся до Радянського Союзу! Іншого я сказати не можу, це остання крапля. Я не звільняю вас, бо ми разом пройшли початок війни, лежали під російськими літаками, вибухами. Це вас врятувало. Але якщо ще раз будь-яке КП зробить щось подібне, незважаючи на особистості, я вижену”, - заявив Ігор Терехов.

Також раніше міська влада ухвалила рішення, що станції харківського метро мають працювати цілодобово як бомбосховища. На ніч станції зачиняються. Під час повітряної тривоги чергові станціями повинні відкривати їх.