РФ завдала кількох ракетних ударів по Харківській області. Противник бив по Чугуївському, Куп'янському і Богодухівському районам.

В обласній прокуратурі повідомили, що 7 грудня під обстріл потрапили смт Печеніги, смт Вільча та Вовчанськ у Чугуївському районі. У всіх населених пунктах було пошкоджено приватні житлові будинки. Голова Печенізької громади Олександр Гусаров заявив, що дві ракети було збито над селищем українськими силами ППО.

8 грудня близько 4:20 російські військові завдали ракетного удару по Куп'янську. Пошкоджено адміністративну будівлю. Місто знаходиться в прифронтовій зоні і постійно зазнає ударів з боку військ РФ. 6 грудня губернатор Харківської області Олег Синегубов повідомляв про те, що Куп'янськ обстріляли з РСЗВ. Було поранено жінку та частково зруйновано будівлю місцевого ліцею.

photo-2022-12-08-11-56-12 photo-2022-12-08-11-56-14 photo-2022-12-08-11-56-17

Золочівський селищний голова Віктор Коваленко повідомив, що вранці 8 грудня сили української протиповітряної оборони збили російську ракету над селищем Золочів. Уламки ракети пошкодили три приватні будинки.

Під час атак противник застосовував ракети С-300. Це зенітно-ракетна система, переважно призначена для ураження повітряних цілей. Але під час агресії проти України війська РФ використовують її і для ударів по наземних об'єктах. В основному такі удари завдаються по житлових будинках чи цивільній інфраструктурі.