На Харківщині в кілька разів збільшилася інтенсивність обстрілів у Куп'янському районі. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За добу росіяни постійно завдавали артилерійських ударів по населених пунктах прикордонних громад району. Виникали пожежі у будинках, господарських спорудах, складах, є влучення по відкритих територіях.

За даними Генштабу, на Слобожанському та Куп'янському напрямках під обстріл окупантів потрапили майже 20 населених пунктів Харківщини. На Слобожанському напрямку противник продовжує утримувати військові підрозділи у прикордонних районах Білгородської області. Обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Козача Лопань, Висока Яруга, Стрілеччя, Глибоке, Стариця, Огурцове, Бударки, Чугуновка, Петро-Іванівка та Дворічна Харківської області.

На Куп'янському напрямку противник обстріляв із танків та різнокаліберної артилерії райони населених пунктів Первомайське, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове та Дружелюбівка Харківської області.

Як додав Олег Синєгубов, під обстрілами також опинилися прикордонні Вовчанська та Липецька громади. Як повідомили у ДСНС, у Липцях пошкоджено фасади, вибито вікна кількох приватних будинків, перебито мережу газопостачання, а також сталася пожежа у трьох гаражах. У селі Вовчанські Хутори після обстрілу горіла лазня на території приватного домоволодіння. А у Шевченківській громаді Куп'янського району було обстріляно тракторну бригаду. Зайнялася суха трава на площі 20 кв. метрів. Із пожежею впоралися місцеві мешканці до прибуття рятувальників.

На щастя, незважаючи на інтенсивність обстрілів прикордонних сіл Харківської області, потерпілих мешканців за добу не було. Жителям Куп'янської громади, яка щодня обстрілюється російськими військами, запропонували добровільну евакуацію, але поки що на неї погодилися лише кілька десятків людей.