У Харківській області даватимуть опалення за графіком. Зокрема, система відключень торкнеться Первомайської громади. Про це повідомив мер Первомайська Микола Бакшеєв.

Кабмін встановив ліміти газу для теплових мереж регіонів. Тому у Первомайській громаді тепловики відключатимуть опалення на кілька годин на добу. Графік відключення тепла поки що не оприлюднений. Ймовірно, відключення відбуватимуться довільно, оскільки робота місцевих жителів від відключення тепла залежить менше, ніж, наприклад, від вимкнень світла.

Подачу електроенергії на території громади також припинятимуть на кілька годин на добу. З 7 листопада громада отримала новий графік відключення світла – з 15 до 18 години. Але, крім цього, можуть бути і аварійні відключення.

Не все гаразд у сфері ЖКГ та в інших громадах. У Боровій немає світла, та опалення, вода – за графіком. У Боровій продовжують розмінувати лінії електропередач. Через відсутність світла у Борівській громаді досі немає опалення у багатоповерхівках будинках та адмінбудівлях. Жителі громади отримують воду за графіком, бо водогін працює завдяки генератору.

У Вовчанську припинено газопостачання, яке йшло транзитом з території РФ. Відновлення газопостачання, за версією місцевого керівництва, неможливе. Місцева влада розглядає питання масової евакуації населення та розміщення людей у ​​студентських гуртожитках у Харкові.

З 24 лютого немає світла у Циркунівській громаді. Але газопостачання на території громади вже відновлено.