У Боровій немає світла, і опалення, вода - за графіком. Про це повідомив Борівський селищний голова Олександр Тертишний.

Село Борова в Ізюмському районі було окуповане військами РФ у середині березня 2022 року. 3 жовтня 2022 року звільнено Збройними силами України.

Через місяць після звільнення у Боровій продовжують розмінувати лінії електропередачі.

“На лівому боці Оскола проводять розмінування лінії електропередачі, після чого наші електрики піднімають лінії електропередачі. Ми готові, що буде подано електроенергію. У Куп'янськ вона вже подана. Там працюють до 9 листопада по Ковшарівці, а потім переходять до ремонту нашої високовольтної ділянки”, – пояснив Олександр Тертишний.

Через відсутність світла у Борівській громаді досі немає опалення у багатоповерхівках у будинках та адмінбудинках. Воно з'явиться одразу після відновлення постійного водопостачання. Наразі мешканці громади отримують воду за графіком, бо водогін працює завдяки генератору.

Ремонт мосту між Боровою та Новоселівкою розпочнеться наступного тижня.

У складній ситуації виявились й інші звільнені населені пункти.

У Вовчанську припинено газопостачання, яке прямувало транзитом з території РФ. Відновлення газопостачання, за версією місцевого управління, неможливо. Населення міста за час війни скоротилося з 17 тисяч, зараз залишилося 4 тисячі. Місцева влада схиляється до того, що запускати опалення недоцільно, розглядається питання масової евакуації населення та розміщення людей у ​​студентських гуртожитках у Харкові.