На Харківщині ЗСУ за два тижні просунулися на 55 кілометрів. Як повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов, таких успіхів було досягнуто українськими силами оборони з 21 вересня.

За цей період ЗСУ звільнили на Харківщині 93 населені пункти та понад 2 400 квадратних кілометрів території.

Загальна наступальна операція на Харківському напрямі розпочалася 6 вересня. Протягом кількох днів було звільнено міста Балаклія, Ізюм, Куп'янськ, Вовчанськ. Оговтавшись від перших нищівних ударів ЗСУ, війська РФ спробували організувати оборону. Це сповільнило поступ ЗСУ, але не зупинило його. Визволення області продовжилося. ЗСУ вдалося створити плацдарми на східному березі річки Оскол. Наприкінці вересня було звільнено великий залізничний вузол Куп'янськ-Вузловий, на початку жовтня – Борову та кілька сіл Борівської громади.

За даними заступника голови ОПУ Кирила Тимошенко, станом на початок жовтня ЗСУ звільнили в Харківській області 483 населені пункти. У ХОВА заявляли, що на 5 жовтня під контролем окупантів залишалися 77 населених пунктів у Харківській області та 4,4% території.

Після поразок у Харківській області війська РФ можуть спробувати закріпитись на рубежі Сватово-Кременна на території Луганщини. Не виключено, що вже найближчим часом українські сили оборони розпочнуть звільнення сусіднього регіону.