У с. Утківка Харківського району, біля Мерефи, зникла безвісти 84-річна жінка. Як розповіли в пошуково-рятувальному загоні "Мілена", у пенсіонерки - деменція, є інформація про те, що її бачили в лісі.

Учора, 6 червня, були пошуки на місцевості, але бабусю не знайшли. У селі є і електрички, і маршрутки, тож є також імовірність, що жінка могла кудись поїхати.

84-річна Лідія Добродомова пішла з дому 5 червня о 14 годині.

Прикмети зниклої: зріст 150 см, худорлява, коротке сиве волосся. Була одягнена в темну кофту, чорні штани, кросівки. Особливі прикмети: сильна сутулість (сколіоз), слабкий зір. Якщо у вас є якась інформація про зниклу або ви бачили схожу бабусю, будь ласка, одразу повідомте за тел. 068-777-0-112 або на 102.

Що робити, якщо зникла літня людина

Волонтери розробили такі рекомендації.

► Тренувати пам'ять

Перевіряйте, чи пам'ятає ваш близький своє прізвище та ім'я - заучуйте, тренуйтеся. Знайти людину за прізвищем у сотні разів простіше, ніж невідому. Навіть якщо пам'ятає - не зупиняйтеся на цьому. Через стрес старий може різко забути і прізвище, і вік.

► Нашити на одяг бирки

Нашийте або наклейте за допомогою праски на одяг літнього родича бирки з його ім'ям, віком і вашими контактами. Важливо нашивати їх не тільки на верхній одяг, а взагалі на весь, бо куртку чи пальто можна загубити.

► Купити недорогий мобільник

Постарайтеся стежити за тим, щоб у літньої людини з собою завжди був мобільний телефон - найпростішої моделі, який довго тримає зарядку. Слід навчити літню людину відповідати хоча б на вхідні дзвінки.

► Купити GPS-маячок або GPS-трекер

Такий пристрій можна надіти на руку літньої людини, як браслет, або покласти в кишеню. Слідкуйте, щоб він завжди був заряджений.