Працівниця харківського метро - чергова станційного поста централізації - виправдовувала росіян і звинувачувала у війні Євромайдан. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.
 
51-річна мешканка селища Хорошеве під час роботи розповідала своїм колегам, що підтримує дії РФ проти українського народу, розпочаті у 2014 році, намагаючись подати все це як внутрішній громадянський конфлікт. Також жінка переконувала колег, що у війні винна не Російська Федерація, а Євромайдан.

Працівниця метро висловлювала думку про те, що російська агресія була викликана діями української влади, яка прийшла на зміну режиму колишнього президента-втікача. Вона казала, що керівники країни взяли курс на членство України в НАТО, що й призвело до війни. Жінка повторювала тези російської пропаганди, що РФ протистоїть "колективному Заходу" та "світовому уряду", який спровокував цю війну, у той час як Україна — лише поле бою, на якому США планують воювати "до останнього українця". 

"Подожди, а как Украина свои войска начала использовать в Донбассе против украинского народа, хотя Конституцией запрещено. Не будем на россию рассказывать, давай с Украиной разберемся. Тебе как это, нормально?"  - говорила зловмисниця.

Жінці повідомлено про підозру за фактом виправдовування, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України. Їй загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.