Загрози наступу на Харків немає. Про це заявив віце-губернатор Роман Семенуха в ефірі "Українського радіо Харків".

Чиновник вважає, що "чутки, які ходять у соціальних мережах про нові спроби наступу російських військ, є частиною інформаційно-психологічної операції".

“Загрози Харкову, крім ракетних ударів, немає. Ситуація на фронті складна, але контрольована. Те, що відбувається - істерика окремих харків'ян, інакше це не назвеш, і нагадує їхню реакцію у березні-квітні. Я вважаю, що це ІПСО – інформаційна операція. Вважаю, що це спланована операція країни-агресора. Її мета - посіяти паніку і змусити Генштаб змінювати думку щодо пріоритетів на напрямках відображення агресії", - заявив Семенуха.

Віце-губернатор розповів, що бойові дії не вщухають ні на день. Обласна влада бачить накопичення сил противника. Військові дії на сході активізувалися, але на кордонах Харківщини – ні. Нагромадження сил противника відбувається у тимчасово окупованій Луганській області. Ознак формування угруповань з метою нового захоплення Харківщини обласна влада не бачить.

Голова Куп'янської районної адміністрації Андрій Канашевич називає інформацію про наступ РФ на Куп'янському напрямку "вкиданням ворога". Він повідомив, що у керівництві регіону обговорюється накопичення військ РФ на тимчасово окупованих територіях, але ЗСУ контролюють ситуацію. Про накопичення сил противника також повідомляв на брифінгу 3 лютого і губернатор Харківщини Олег Синегубов. У Генштабі повідомляли, що противник проводить перегрупування сил на низці напрямків, у тому числі і на Куп'янському.