Ситуація на Куп'янському фронті залишається без змін, інформація про наступ наступу РФ - це "вкидання ворогів". Про це заявив голова адміністрації Куп'янського району Андрій Канашевич "Українському Радіо Харків".

За словами Канашевича, “все контрольовано, всі на місцях, кожен виконує свої завдання… ЗСУ контролюють ситуацію”. Глава району повідомив, що на нарадах обговорюється питання про накопичення сил противника, але говорити про те, що створюються штурмові чи наступальні сили, - не можна .

Про накопичення сил противника на цій ділянці фронту на брифінгу 3 лютого повідомив голова ХОВА Олег Синегубов. За оцінками губернатора, війська РФ не залишають спроб відновити втрачені позиції на території Харківської області. Але ЗСУ та військова адміністрація щодня продовжують зміцнення оборонних рубежів у Харківській області як на Куп'янському, так і на інших напрямках.

Голова Куп'янського району Канашевич розповів, що обстріл протягом тижня не посилювався, масової евакуації місцевих жителів поки немає. 5 лютого евакуювали 10 людей. Олег Синегубов повідомляв, що значна частина мирних жителів уже залишили район: у Куп'янську залишилося менше 10% мешканців, у Дворічній – 20%.

За даними Генерального штабу ЗСУ, війська РФ продовжують проводити перегрупування на окремих напрямках: основні зусилля зосереджені на веденні наступальних дій на Куп'янському напрямку (а також – на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках). Про таку саму ситуацію на цій ділянці фронту Генштаб повідомляв і вчора.

6 лютого на Куп'янському напрямку окупанти обстріляли з танків, мінометів та артилерії райони населених пунктів Іванівка, Кучерівка, Кислівка та Котлярівка Харківської області.