6 жовтня журналісти португальського телеканала RTP потрапили під обстріл у Харкові, повідомили в Інституті масової інформації з посиланням на продюсера телеканала Андрія Коваленка.

Журналісти приїхали до Харкова напередодні і заночували в готелі. Команда складається з трьох осіб - це сам Андрій Коваленко, а також журналіст і оператор португальського телеканала. 

6 жовтня вони планували знімати матеріал про розмінування з ДержНС і їхати в село Гроза, де внаслідок російського обстрілу 5 жовтня загинули 52 людини.

Андрій Коваленко повідомив, що ледь не згорів під час вибуху.

"О 6.50 ранку я прокинувся від того, що був дуже-дуже гучний свист. Я навіть спочатку не відчув вибуху - просто розірвалися вікна. Мене придавило віконною рамою. Пил, вогонь... Я, чесно кажучи, думав, що згорю, але руки були під ковдрою в той момент - і це врятувало", - розповів Коваленко.

Після цього він вийшов у коридор, де побачив чоловіка з сильно посіченою рукою; Коваленко надав йому першу допомогу.

Португальські журналісти не постраждали. Пошкоджено їхню машину.

6 жовтня російські війська завдали ударів по Харкову ракетами "Іскандер". Прильоти припали на Київський і Основ'янський райони. В Основ'янському районі ракета влучила у триповерховий житловий будинок. З-під завалів дістали двох загиблих: 10-річного хлопчика та його 67-річної бабусі. 30 осіб поранено, серед них 11-місячна дитина, брат загиблого хлопчика.