Уранці 6 жовтня в Харкові прогриміли вибухи. Було чутно два прильоти.

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, за попередніми даними, удар було завдано по центру міста.

Пізніше Терехов повідомив, що росіяни завдали ударів виключно по цивільній інфраструктурі Харкова, в одному випадку - по житловому будинку. Є непідтверджена інформація, що під його завалами може перебувати дитина: рятувальники намагаються якнайшвидше розібрати їх.

Голова ХОВА Олег Синєгубов уточнив, що є інформація про прильоти в Київському та Основ'янському районах Харкова. Пошкоджено будинки та машини.

Унаслідок двох ранкових ударів по Харкову до медиків по допомогу звернулися 9 постраждалих, серед них - 11-місячна дитина.

Зараз на місцях працюють екстрені служби. Рятувальники ліквідовують наслідки влучень, загоряння авто, розбирають завали будівель.

Харків'яни кажуть, що вибухи прогриміли до сигналу повітряної тривоги, і прильоти не були схожі на звуки ракет С-300, якими росіяни найчастіше обстрілюють місто з Бєлгорода. Крім того, сьогодні вранці спостерігачі не повідомляли про виходи ракет, хоча коли йдеться про обстріл із Бєлгорода, вони попереджають про загрозу.

За попередніми даними поліції, росіяни вдарили по Харкову ракетами типу "Іскандер". Правоохоронці продовжують огляди місць прильотів.

"Іскандер" - балістична ракета класу "земля-земля". Дальність польоту - 500-700 км, маса бойової частини - 480 кг.

За словами начальника Харківського гарнізону Сергія Мельника, загроза нових ракетних ударів зберігається.