РФ закінчує підготовку штурмових загонів на Куп'янському напрямку. Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що оперативна обстановка на східних напрямках залишається складною, пише Military Media Center.

За оцінкою генерала Сирського, російське командування не полишає планів вийти на кордони Донецької та Луганської областей, наполегливо готується взяти реванш і перехопити оперативну ініціативу.

Активні бої в районі Куп'янська тривають кілька тижнів. Із середини літа російське командування накопичило на Куп'янсько-Лиманському напрямку до 110 тисяч військових.

На Лиманському напрямку триває заміна військ на частини 25 армії, які сформовані та перекинуті з території РФ.

На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої. Там війська РФ намагаються утримати займані позиції, але підрозділи ЗСУ продовжують рух уперед.

Генерал Сирський повідомив про те, що відвідав військові частини оперативно-тактичних груп "Лиман" і "Соледар", де з їхнім командуванням розглянув усі можливі варіанти дій військ РФ. Прийнято найбільш ефективні управлінські рішення. Основне завдання - забезпечити надійну оборону, не допустити втрату займаних позицій на Куп'янському та Лиманському напрямках, а також успішно просунутися вперед і вийти на визначені рубежі на Бахмутському напрямку.

Про те, що російське командування готує новий наступ на Куп'янсько-Лиманському напрямку, повідомляла і заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. За її словами, у росіян комплектуються резерви: частину підрозділів заводять із території РФ, частину перекидають із Білорусі. Підтягуються насамперед десантно-штурмові бригади.

Заступник начальника розвідки батальйону "Вовки Да Вінчі" імені Дмитра Коцюбайла Сергій Філімонов розповів, що на Куп'янському напрямку російські військові використовують навіть отруйні гази.