Російські війська намагаються прорвати оборону у двох місцях на Куп'янсько-Лиманському напрямку, пише Military Media Center із посиланням на командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

У командуванні ЗСУ повідомляли, що на Куп'янсько-Лиманському напрямку РФ зосередила 110 тис. військових. Бої тривають за 8-10 кілометрів від Куп'янська.

Олександр Сирський зазначив, що війська РФ штурмують Райгородку і Ковалівку в Луганській області недалеко від адміністративного кордону з Харківською областю. Тут тривають запеклі бої. Росіяни використовують штурмові загони, але ЗСУ відбивають усі атаки.

Сирський розповів, що армія РФ перегруповується, підводить нові частини і прагне наростити чисельність.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що на Куп'янському напрямку українські військові періодично фіксують зниження інтенсивності російських атак. Це може бути пов'язано з потребою військ РФ відновити сили, оскільки ЗСУ завдають значної шкоди озброєнню, військовій техніці та живій силі російської армії. 

На Куп'янський напрямок російське командування перекидає резерви. Декого з військових було мобілізовано лише місяць тому.

Загалом у ЗСУ називають ситуацію складною, але контрольованою. Міністр оборони Олексій Резніков не виключив, що за успіхів ЗСУ на прилеглих ділянках фронту, на Куп'янському напрямку російські частини можуть опинитися в котлі.

Тривають обстріли населених пунктів у Куп'янському районі. За інформацією Генштабу ЗСУ, армія РФ завдала авіаударів у районах Первомайського, Кислівки, Куп'янська.

Під артобстріл потрапили:

  • Курилівка,
  • Кислівка,
  • Котлярівка,
  • Табаївка,
  • Крохмальне,
  • Піщане.