Російські війська атакують на Куп'янсько-Лиманському напрямку за 30 кілометрів від Борової. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

За минулу добу ЗСУ відбили п'ять атак у напрямку Борової. Війська РФ здійснили 570 обстрілів позицій українських військових. Основні бойові зіткнення відбуваються в районі села Новоєгорівка, яке розташоване на кордоні Луганської та Харківської областей.

За оцінкою Євлаша, російські війська намагаються пробити коридор в українській обороні саме на цьому напрямку, оскільки біля Новоєгорівки зосереджені основні панівні висоти. Надалі, вважає експерт, війська РФ спробують вклинитися в оборону ЗСУ, щоб пробити сухопутний коридор і вийти до річки Оскіл.

Борова - селище міського типу, яке розташоване на південному сході Харківської області. До війни тут проживали 5,3 тис. осіб. Село Новоєгорівка розташоване на заході Луганської області. Тут до війни проживали близько 30-ти осіб.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону повідомила, що на Куп'янському напрямку ЗСУ відбивають по кілька атак на день і не дають росіянам просуватися вперед. Кількість обстрілів з боку військ РФ на сході залишається високою. За минулий тиждень їх було приблизно 8 тисяч. Росіяни використали 400 тисяч боєприпасів.

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), 3 вересня російські війська продовжили наступальні дії на лінії Куп'янськ-Сватове, але не досягли підтверджених успіхів. У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська провели безуспішні атаки в районі Новоєгорівки. А губернатор Луганської області Артем Лисогор заявив, що за останній тиждень росіяни на цій ділянці зазнали значних втрат, що призвело до паузи в наступі. Але потім спроби просунутися вперед відновилися.

Російські війська продовжують бомбити з повітря та обстрілювати населені пункти Харківської області. Постраждають житлові будинки та цивільна інфраструктура. За минулу добу було поранено одну людину.