На Північну Салтівку повернули газ. Про це повідомили у АТ "Харківміськгаз".

Так, газопостачання відновили понад 7 тис. абонентів.

"Мешканці мікрорайонів Салтівка-4 та Салтівка-5 знову з газом! Незважаючи на численні руйнування, які завдавали і продовжують завдавати російських загарбників, сюди поступово повертаються люди. Саме для них газовики працюють щодня, усуваючи наслідки обстрілів на газових мережах", - розповіли в компанії.

Фахівці "Харківміськгазу" обстежили понад 50 км підземних, надземних та внутрішньобудинкових газопроводів. У роботі було виявлено понад тисячу дрібних отворів від уламків снарядів та повністю знищено ділянки газопроводів, непридатних до ремонту. Газівники замінили пошкоджені газопроводи, провели перемонтаж газових систем та відновили газопостачання до будинків.

Раніше в АТ "Харківміськгаз" зазначили, що у мікрорайоні Салтівка-2 російські військові з першого дня війни знищували все на своєму шляху, завдаючи ударів по житлових будинках, комунальних підприємствах чи критичній інфраструктурі. Фахівці підприємства здійснили заміну пошкоджених ділянок та встановили нові вимикаючі пристрої на газопроводах у цій криниці, що дозволить надалі відновити газопостачання для мешканців мікрорайону.